Fotografie van kunstwerken

Fotografie van kunstwerken

Voor waarheidsgetrouwe foto’s van kunst

Voor waarheidsgetrouwe foto’s van kunst

Weinig fotografen specialiseren zich in fotografie van kunstwerken en antiek. Als fotograaf van kunst spitsen we ons bij Artitec toe op deze speciale techniek. We hebben dus de nodige vakkennis in huis om uw kunstwerken, kunstcollectie of antiekverzameling sprekend te fotograferen.

Waarom fotografie van kunstwerken?

Gallerijen, kunstenaars, kunstverzamelaars, antiekhandelaars en erfgoedorganisaties schakelen ons als fotograaf in om oude schilderijen, artefacten maar ook moderne installaties, etsen en beeldhouwwerken te fotograferen. Deze waarheidsgetrouwe kunstfoto’s gebruiken ze vaak voor catalogi en bedrijfspresentaties. Het doel? Verkopen van kunst, een overzicht van een kunstcollectie maken of publiek trekken voor een nieuwe tentoonstelling.

Kunst in beeld brengen

Fotografie van kunstwerken lijkt misschien simpel, maar dat is het niet. Performante digitale camera’s met prime lenzen, gekalibreerde Eizo-schermen en vakkennis op gebied van opname en kleurmanagement waarborgen kwaliteitsvolle beelden. Glasreflecties halen we uit de beelden en we zorgen voor kleurgetrouwe foto’s van het werk. Zodat uw kunstwerk helemaal tot zijn recht komt!

Op locatie of in de fotostudio

Kunst en antiek fotograferen kan in mijn fotostudio in Zele maar ook ter plaatse. Met deze laatste optie vermijdt u onnodig transport. Sommige werken zijn te groot, te precair of te zwaar om simpelweg te verplaatsen. Ook om extra verzekeringskosten te omzeilen hebben klanten graag dat de fotoshoot bij hen gebeurt. In dat geval kom ik langs met mijn mobiele fotostudio en breng ik al het fotomateriaal mee.

Enkele realisaties

Hoe ga ik te werk?

  • Plan een afspraak of gesprek in en vertel wat uw wensen zijn

  • Na onze afstemming ontvangt u een offerte

  • Goedgekeurd? Dan stemmen we alle praktische info af

  • De fotoshoot vindt plaats

  • Alle bedrijfsfoto’s krijgen een basisretouche

  • U ontvangt digitale beelden van perfecte kwaliteit en vrij van auteursrechten

  • U kan ze op alle multimediatoepassingen toepassen

Graag een offerte?

Bekijk ook de andere specialisaties van Artitec fotografie

bedrijfsfotografie

architectuurfotografie

productfotografie

portretfotografie